Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
Abdi ipekci Cad. Maltepe Apt. No:44 D:8 Nisantasi-Istanbul/Turkey

VASER Liposuction Nasıl Yapılır?

vaserrlipo

VASER (Ultrasonik Liposuction) Nasıl Yapılır? Hangi Anestezi Kullanılır?

VASER Liposuction ses dalga enerjisini esas alan ve seçici olarak yağ parçalayan bir yöntemdir. Ses enerjisi dalga boyları değiştirilerek tıbbın birçok alanında kullanılmaktadır. İç organ görüntülemede , böbrek taşı tedavisinde , diş hekimliğinde ve yağ parçalamada farklı dalga boyları kullanan cihazlardan faydalanılır.

VASER Teknolojisinde sadece yağ hücrelerini parçalayan dalga boyları kullanılarak liposelektif etki elde edilmektedir. Bu dalgalar çevre bağ doku, kan damarları ve sinirlere zarar vermemektedir. Ses dalgaları ile yüzeysel, orta seviye, ve derin planlardaki yağ hücrelerine istenilen şekilde müdahale etmek mümkündür. VASER ile her planda homojen ve eşit etki etmek mümkündür böylelikle klasik liposuctionda görülebilen dalgalanma ve çöküntülerin oluşma şansı en az seviye indirilir.

VASER Liposuction için en önemli basamak muayene ve hangi bölgelere işlem yapılacağının belirlenmesidir. Üç bölgeye kadar ve sınırlı miktarda yapılacak olan Vaser Liposuction işlemleri lokal ya da hastanın yarım uyutulduğu sedaysan Anestezi ile gerçekleştirilebilir. Ancak birden çok bölge ve hacim olarak fazla yağ alınacak ise genel Anestezi dediğimiz tam uyutma yöntemi hastanın konforunu arttırmak için tercih edilmelidir.

VASER Liposuction öncesi fazlalık olan bölgeler belirlenir ve işaretlenir. Daha sonra yarım santimlik ufak giriş deliklerinden bu bölgelere özel bir sıvı verilir. Bu sıvı hem Lokal Anestezik içermektedir hem de yağ hücrelerinin daha kolay parçalanmasını sağlamaktadır. Ayni giriş deliklerinden ses dalgalarını yağ dokuya iletecek özel Problar ile Vaser işlemi yapılarak yağlar sıvı hale getirilir. Parçalanmış ve sıvı hale getirilmiş fazla yağ doku yine özel kanuller ile çekilirler. Bölgeye ve hastanın bedenine uygun özel bası giysisi giydirilerek işlem sonlandırılır.