Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
Abdi ipekci Cad. Maltepe Apt. No:44 D:8 Nisantasi-Istanbul/Turkey

2017 Yılında En Çok Rağbet Gören Estetik işlemler ve Yeni Yılın Getirdiği Yenilikler

Son yıllarda insanların daha bakımlı, daha güzel ve daha fit görünmek için kendilerine gösterdikleri özen ve ayırdıkları zaman arttı. Bu istekleri karşılamak için de Estetik işlemlerdeki sayda da artış meydana geldi. 2017 yılı bu işlemler için nasıl bir yıl oldu ve yeni yılda bizleri neler bekliyor acaba sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

 

Estetik işlemleri aslında estetik cerrahi ve ameliyatsız işlemler şeklinde iki kısımda ela almakta fayda var. İki konuyu da ele almak daha uygun olacaktır.

 

2017 yılı estetik cerrahi işlemler için nasıl bir yıl oldu?

Aslında Estetik cerrahi konusuna ilgi son on yıl içinde daha fazla artış gösterdi. Estetik cerrahi ile ilgili verilerin bir çoğu Amerika kökenli olsa da ülkemiz için de kabaca rakamlar mevcut diyebiliriz. Dünya genelinde son yıllarda olduğu gibi vücut şekillendirme için liposuction ameliyatı hala bir adım önde. Türkiye genelinde ise en sık yapılan ameliyat Rinoplasti yani estetik burun cerrahisi, ikinci sırada ise liposuction (yağ aldırma) ve meme estetiği ameliyatları yer alıyor. Ülkemizde liposuction ameliyatları neredeyse tüm yaş guruplarında tercih edilirken burun ve meme estetiği cerrahileri ise çoğunlukla genç ve orta yaş gurupta tercih ediliyor.

 

Daha önceki zamanlarla kıyaslarsak 2017 de farklı cerrahi işlemlerde artış oldu mu?

Hem yurt dışı hem de ülkemizde özellikle popo bölgesi cerrahi girişimlerinde çok belirgin bir artış görülmekte. Popo kısmını daha belirgin, daha yuvarlak ve daha büyük isteyen bayanların sayısı oldukça fazla. Popo bölgesinde bu istekleri karşılamak için liposuction ile birlikte yapılan yağ enjeksiyonları ve popo için özel siklon imalatların kullanıldığı ameliyatlar yapılmakta. Say olarak diğer ameliyatlar kadar çok olmasa da bir önceki seneye göre yapılma sıklığı iki kat kadar artış görülmektedir.

 

Estetik alanında ameliyatsız yapılan uygulamalarda 2017 için nasıl geçti.

Cerrahi dışı işlemler ya da minimal invaziv uygulamalar diye adlandırdığımız ve ofis ortamında yapılabilen estetik işlemlerdeki artış ameliyatlara göre neredeyse on kat artış gösterdi. Bu işlemlerden kırışıklık tedavisinde kullandığımız botoks ve dolgular ilk sıralarda yer alıyor. Arkasından Anti-aging uygulamalar geliyor. Günümüzde insanlar hem bakımlı hem de dinamik görünmeyi daha fazla tercih ediyorlar bu yüzden kısa surede yapılabilen ve işlemden hemen sonra normal hayata devam etme şansını sunan bu uygulamalara rağbet de artis gösteriyor. Özellikle yorgun bir görüntüden uzak daha canlı bir bakış isteği neredeyse herkes için vaz geçilmez durumda. Bu sebeple göz çevresi estetik işlemlerinde ekstra bir artış var diyebilirim.

 

Erkek ve kadınlar için estetik işlemlerin tercihlerinde değişiklik var mı?

Estetik ameliyatlara eğilim bayanlarda daha fazla gibi düşünülse de burun ve liposuction ameliyatları hem erkek hem kadınlar için neredeyse baş başa diyebiliriz. Erkekler daha fit bir vücuda sahip olmak için vücut şekillendirme ameliyatlarıyla daha fazla ilgileniyorlar. Yine saç ekimi erkekler için oldukça sık yapılıyor.

Cerrahi olmayan estetik uygulamalarda ise bayanlar hala sayı olarak fazla görünse de geçmiş dönemlerle kıyaslandığında erkeklerin ilgisi de oldukça fazla arttı diyebiliriz.

2018 için okurlarımıza estetik işlemlerle ilgili en önemli nokta nedir?

Uygulamalardaki bu hızlı artış ile birlikte uygulayıcı sayısında da artış getirdi. Bu işlemleri düşünen kişilerin ilk dikkat etmesi gereken nereye başvuracaklarını belirlemeleri çünkü merdiven altı olarak hitap ettiğimiz islemelerde de artış var.  2017 için doktor olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalar ve talihsiz sonuçlarla ilgili de birçok haber okuduk. Tüm bu estetik ameliyatlar ve işlemler tıbbi uygulamalardır ve kişilerin mutlaka bir plastik cerrahi uzmanına başvurmalarını tavsiye ederim.